Nice

1. parket på Côte d'Azur

Velkommen til Nice …

Lejligheden i Nice ligger som billederne viser med fri udsigt over Middelhavet. Uanset vejret er farverne og udsigten noget nyt, næsten hver time. Men intet overgår når solen kysser havet. Så kalder en god rosévin fra bjergsiderne uden for Nice eller en klassisk GT.

Lejligheden er ikke indrettet med tanke på udlejning. Den er indrettet med kunst og litteratur og skulle gerne give rum for nydelse. Bjergbyerne omkring Nice, havet med det turkise vand og det store udbud af ”Mediterranean cuisine” lægger op til netop – nydelse.

Ser man ud af vinduet til venstre ligger hotel Suisse. Her på hotellet skrev James Joyce begyndelsen på det store klassiske værk Finnegans Wake. Det skulle tage ham 17 år at færdigøre det. De håbløse romantikere kan i aftenskumringen se James Joyce sidde derovre i vinduet ”… facing the Baie des Anges, taking notes from the Daily Mail and The Irish Times …”

Ser man til højre kan man skimte bygningen hvor J.F.Willumsen havde atelier. Den lave husarkade foran lejligheden. Han boede i Nice fra 1918 til 42. En række vigtige værker blev skabt her. Du kan se atelieret når du går igennem porten der fører ind til Blomstermarkedet. Det er i dag en grum turist fælde af en bar, men med en udmærket Mojito. Mens du nyder den kan du tænke på hovedværket ”Aftensuppe” blev skabt her.

Vi sender en hilsen til Willumsen ved at samle nogle værker af ham i lejligheden. Fortrinsvis gouacher han udførte på den anden side af Middelhavet i Tunesien. (1914) De bærer præg af det stærke sollys og arabisk folkeliv. Nogle gange om året løfter storme tonsvis af sand op fra ørkenen i Tunesien og Algeriet og drysser det gavmildt som rødt pulver ud over Nice.

Lige over Willumsens atelier ligger Matisses lejlighed og atelier. Ved øverste etage kan man se de store vinduer med udsigt til promenaden. Mange malerier skildrer den turkise bugt med de maleriske palmetræer og måske en smuk model henslængt ved altandøren.

I lejligheden har vi et litografi af Matisse. En nøgenmodel står foran pejsen omkring 4 etager over Willumsens atelier. Flere af Matisses bedste tryk findes rundt om i lejligheden.

Henri Matisse, Nude beside a Fireplace 1936

Lejligheden er bare et springbræt til det hele. Ejerne er lidt præget af det som Marcel Proust kalder ”Jagten på den tabte tid”  men rummet er dit og det du ønsker at dyrke.

Velkommen til 1. parket på Côte d’Azur

Se lejligheden

Anbefalinger

Restauranter

Castel Plage
8 quai des Etats Unis
Nice
+33 04 93 85 22 66
castelplage.com

Castel Plage er Nices ældste private strand, placeret for enden af promenaden – 1 min. fra lejligheden. Castel Plage er en populær, familiedrevet restaurant med god stemning og fantastisk udsigt. Grundet dens lokation er den byens mest populære private strand og derfor også lidt dyrere end de andre – men den er alle pengene værd! Familien Abdel står bag disken og sørger for stemningen og service er i top hver dag, sommeren rundt. Lej en strandseng mens du nyder et koldt glas rosé
vin og lad dig underhole af det skønne, farverige klientel Nice tiltrækker.

Restauranten serverer skøn frokost, aftensmad, snacks og lækre cocktails. Dagtimerne kører i højt tempo mens aftenatmosfæren er stille og romantisk. Den bedste udsigt i hele Nice og vores absolut favorit.

Strandstole kan lejes for 20€ og restaurant priserne a la carte 15€ – 35€. Husk at booke bord og strandstol.

Amour Beach
Restaurant Hôtel Amour à la Plage
47, promenade des Anglais
Nice
+33 4 97 14 00 83
hotelamourparis.fr

Hotel Amour á La Plage er ligesom sine parisiske forgængere skabt af dreamteamet bag Hôtel Amour og Le Grand Amour, Emmanuel Delavenne, André Sravia og Thierry Costes.

Hotellets strandbar, Amour Beach tiltrækker en stilfuld skare der fortrækker den ”private” strand med strandstole og fuld service.. Mellem solbadning og badning i havet kan man nyde deres fremragende frokostrestaurant der serverer skaldyr, frisk fisk, Salade Nicoise og en skøn løgtærte. Alt på menukortet er enkelt, men lækkert og ledsaget af et lækkert vinkort (hvor man blandt andet kan finde vin af den danske vinbonde – Anders Frederik Steen!) Stedet er stilfuldt men afslappet. En solseng koster 15€ for en dag. A la carte menuen ligger på 10€-24€.
Amour Beach ligger ca 20 min fra lejligheden.

Restaurant Pure & V
15, rue Bottero
Nice
+33 6 19 88 68 90
restaurantpureandv.com
Åben til frokost og aftensmad. Husk at booke bord.

Restaurant Pure & V (lokaliseret i en tidligere grønthandel) åbnede tilbage i 2018.
Ejeren Vanessa Massé er sommelier med forkærlighed for naturlige vine og i køkkenet står den danske kok Mads Thomsen fra Silkeborg. I 2020 fik Pure & V deres første michelinstjerne.
Restaurantens fokus ligger på lokale råvarer, der handles frisk ind hver morgen – lige fra fisk til courgetter. Du kan vælge mellem 4, 6 eller 8 retter. Stemningen er uformel og hyggelig og restauranten har kun 6 borde. Priserne for en menu er på 40-110€, alt efter antal retter.

Lou Pistou
4 Rue Raoul Bosio
Nice
+33 4 93 62 21 82
Ingen hjemmeside.
Åben til frokost. Husk at bestille bord.

I centrum af Nice gamle bydel ligger Restraurant Lou Pistou. I gammeldags bistro-stil finder du en restaurant fyldt med atmosfære, hvor de lokale spiser frokost. Ternede due og gamle plakater dækker væggene ,hvor denne lille, charmerende restaurant tilbyder traditionelle nicoise retter med stor velsmag! En favorit blandt de franske restauratører på deres fridage. Frokost koster ca 30€.

Restaurant Babel Babel
2, cité du Parc
Nice
Ingen telefon
babelbabel.fr

2 minutter fra lejligheden finder du den nyåbnede restraurant Babel Babel. Lokaliseret med direkte udsigt til vandet, er denne nye restaurant lynhurtigt blevet en af vores favoritter! Restauranten ligger i et gammelt fiskerhus og er i standsat med rå væge, design møbler og fyldt med god stemning! Restauranten serverer utroligt velsmagende fransk mad med et mellemøstligt tvist! De har et imponerende udvalg af husets cocktails og en udsigt der er svær at give slip på. Kom tidligt og få plads på den lille balkon med førsteparkets udsigt til vandet, nyd en drink i solnedgangen og bestil de dele-venlige retter der serveres med friskbagt pirabrød. Priserne for a la carte menuen ligger på 4€-13€. Cocktails 10€.

Le Canon
Restaurant Le Canon
23, rue Meyerbeer
Nice
+33 4 93 79 09 24
lecanon.fr
Åben til frokost og aftensmad. Husk at booke bord.

Restaurant Le Canon anses for at være det bedst sted på den franske riviera at drikke naturvin! Listen over de fantastiske vinhuse er lang og sommelieren er ekstremt passioneret, hvis man skulle få brug for hjælp til at vælge. Restauranten er hyggelig med rå stenvæge, røde borde og uformel stemning. Le Canon fokuserer på lokale og økologiske ingredienser – simpel og velsmagende mad, på højt niveau. Priserne på a á la carte ligger på 40-50€ for aftensmad og 25-35€ for frokost.

Restaurant Peixes
4, rue de l’Opéra
Nice
+ 33 4 93 85 96 15
Ingen hjemmeside.
Åben til frokost og aftensmad. Tager ikke imod reservationer – kom tidligt!

Peixes betyder fisk på portugisisk og det er præcis hvad man får på denne skønne restaurant. Hos Peixes er temaet faktisk gennemgående fisk – der er havfruer på væggene, fisk på mosaikfliserne, turkis malede vægge og lækre skaldyr på menuen! Peixes serverer delevenlige retter – formidable østers, sværdfisk-ceviche og dages fisk er ALTID lækker! Få plads i baren eller på verandaen og nyd den hyggelige atmosfære midt i den pulserende storby. A la carte menu €30-40€

Le Cafe de Turin
5, place de Garibaldi
Nice
+ 33 (0)4 93 62 29 52
cafedeturin.fr
Åben til frokost og aftensmad.

Café de Turin er en institution i sig selv – restauranten har serveret friske skaldyr i over hundrede år i hjertet af Nice. Her kan du gå amok i skaldyrsplatter i et gammelt charmerende brasserie.

Vigtigt – restauranten er populær blandt turister, og er derfor blevet udvidet (ekstremt) meget over de sidste par år. Derfor er det vigtigt at man får plads i den gamle del af restauranten – både udenfor og inden for. Seafood platter ca 25€ / fiskesuppe 13€.

La Colombe d’Or
Place du Général de Gaulle
Saint-Paul-de-Vence
+33 4 93 32 80 02
la-colombe-dor.com
Åben Januar-oktober.
Husk at booke bord i god tid – bookinger skal foretages telefonisk eller pr. mail.

En halv times kørsel fra Nice finder du restaurant og hotel La Colombe d’Or. Gemt mellem bakkerne i Nice og de maritime alper ligger denne familiedrevne kro, der har en museumsværdig samling af kunst fra det 20. århundrede. Chagall, Calder, Braque, Matisse og Picasso var alle stamgæster, og donerede værker i bytte for et ophold eller et måltid. 

I gårdhaven serveres der klassisk, fransk mad uden så mange dikkedarer – priserne starter fra 30€ a la carte. Husk at se den smukke Calder mobile ved swimmingpoolen.

Vin

La Part des Anges
17, rue Gubernatis
Nice
+33 4 93 62 69 80
lapartdesanges-nice.com/

Ejeren af Le Part des Anges hedder Olivier Labarde og er kendt som Kongen af Naturvin i Nice!

Hos Part des Anges finder man ikke kun et fantastisk udvalg på over 300 forskellige vine men også enkle, gode retter der har givet det et internationalt ry. Her spiser du tapas (charcuterie, ost, sardiner) ledsaget af dagens hovedret (fx grillet blæksprutte, zucchini, kapers og hummerolie) samt en lille italiensk dessert (panna cotta boostet med hjemmelavet bitter appelsin marmelade). 

Det hele skal selvfølgelig nydes med et lækkert glas naturvin. Dagens ret koster 14,50€, tapas 6,80€ og dessert 5,50€.

Les Grandes Caves Caprioglio
16 Rue de la Préfecture
Nice
+33 4 93 85 66 57
www.caprioglio.fr
Åben 9-13, 15-18 alle dage undtagen mandag.

En af de ældste vinhandler i Nice – den næsten 150 år gamle Les Grandes Caves Caprioglio. Her kan man få fyldt sin medbragte flaske med vin for 1 1/2 euro – hvilket man kan observere at de lokale gør flittigt brug af. Vinhandlen har altid vine fra Chateau de Bellet. Vinmarker der ligger i 200 meters højde nordvest for Nice, med bjergene i ryggen og havet foran. Man får altså smagen af Nice med denne vin og de har mange valgmuligheder i vinhandlen. Du kan også få alt hvad hjertet begærer af de bedste årgangswhiskyer og diverse rom. Det er kun få min. gang fra Blomstermarkedet.

Besøg det 150 år gamle Nice-vinslot chateaudebellet.com

La Colombe d’Or
Place du Général de Gaulle
Saint-Paul-de-Vence
+33 4 93 32 80 02
la-colombe-dor.com
Åben Januar-Oktober.
Husk at booke bord i god tid – bookinger skal foretages telefonisk eller pr. mail.

En halv times kørsel fra Nice finder du restaurant og hotel La Colombe d’Or. Gemt mellem bakkerne i Nice og de maritime alper ligger denne familiedrevne kro, der har en museumsværdig samling af kunst fra det 20. århundrede. Chagall, Calder, Braque, Matisse og Picasso var alle stamgæster, og donerede værker i bytte for et ophold eller et måltid. 

I gårdhaven serveres der klassisk, fransk mad uden så mange dikkedarer – priserne starter fra 30€ a la carte. Husk at se den smukke Calder mobile ved swimmingpoolen.

Shopping

Fiskemarket
Place Saint-Francois
+33 4 93 54 43 13
Åben tirsdag-søndag kl 08-13.

I generationer har man kunnet købe friske fisk midt inde i Nice gamle bydel. Det er ret fantastisk de stadig er her. Tænk hvis fiskekutterne stadig leverede friske fisk til Gammel Strands fiskeboder. Det ophørte for årtier siden – men ikke i Nice.

Stå tidligt op og få en espresso i morgensolen og gå ind i Vieux Nice. Gå op ad Rue Pairoliere og nå frem til til Place Saint Francois. Springvandet, med den skulpturelle fisk i marmor, kan du høre inden du ser det overdådige udbud af friske fisk. Hevet op af Middelhavet i nat.

Maison Tosello
6 Rue Sainte-Reparate
Nice
+33 4 92 00 07 79
Ingen hjemmeside
Åbningstider: 09-13, 15.30-19

I den gamle bydel finder man Maison Tosello. Familien Tosello åbnede deres butik i 1816 og er den ældste pastabutik, der stadig eksistere i dag. Butikken er gået i arv fra generation til generation og drives stadig af den stiftende familie der fremstiller alt pasta fra bunden med stor know-how og respekt for traditionerne. Maison Tosello sælger at hvad en pasta-elsker begærer: fyldt ravioli, tortelloni, gnocci, tagliatelle, and so on… alt fremstillet friskt.

Museer

Fondation Maeght
623 Chemin des Gardettes
Saint-Paul-de-Vence
+33 4 93 32 81 63
fondation-maeght.com
Åbningstider: 10 – 18 (september-juni) 10-19 (juli-august)
Kom sen eftermiddag og undgå turisterne.
Billetpris: 16€

Der er mange skønne museer i Nice og omegnen – dem finder du nemt i guidebøgerne. Vi vil kun anbefale et enkelt af dem – sydfrankrigs svar på Louisiana! Fondation Maeght ligger i St-Paul-de-Vence og blev grundlagt i 1964 af kunsthandlerne Marguerite og Aimé Maeght. Museets arkitektur er alene turen værd, tegnet af Josep Sert der på smukkeste vis forener bygningens rene linjer, naturen og haveskulpturerne af Giacometti, Chagall, Miró og Moore.

Museet ligger på en bakketop og er omgivet af fyrretræer, vinstokke og den smukkeste udsigt over den franske riviera! Museets faste samlig rummer nogle af de vigtigste værker i Europa – herunder værker af Peirre Alechinsky, Karel Appel, Jean Arp, Francis Bacon, Pierre Bonnard, George Braque, Alberto Giacometti, Joan Miró, Alexander Calder, Christo, Max Ernst and so on …

Litteratur

Praktisk information

Vieux Nice

Én uges leje (lørdag til lørdag): 9.000,00 kr. 

Lejligheden ligger for enden af Promenade des Anglais, i det gamle Nice lige ved blomstertorvet. 

Lejligheden er lys, rummelig og indrettet med respekt for kunsthistorien i Nice.
Ud over stue og køkken med udsigt til vandet, indeholder lejligheden to soveværelser. Det store har 4 sovepladser (fold-ud-senge) og det lille har to sovepladser (fold-ud-senge). 

Badeværelset er med badekar og bruser.

Desuden er der internet, tv med netflix og airconditioner i lejligheden.

Der er masser af supermarkeder tæt på lejligheden. Vores yndlings er det velassorterede Monoprix ved Place Garibaldi, 3 Avenue Saint-Sébastien, 10 minutter fra lejligheden gennem den gamle bydel. Åben 08.30 – 20.45 alle dage.

Det nærmeste møntvaskeri finder du på 5 Rue Place Vieille (4 minutter fra lejligheden) https://wash-and-go.business.site/ og Laverie Bea Vieux Nice 16 Rue Pairolière. Man kan købe vaskemiddel i vaskeriet – husk kontanter. Åben 8-20 alle dage.

En klar forudsætning for at leje lejligheden er at man gør ordenligt rent inden man forlader den. Tilkøb af rengøringen i lejligheden koster 1200 kr. Dette skal bestilles samme tid som bookingen.

Ved booking af lejligheden afleverer vi nøglerne – hvis du bor i Jylland eller på Fyn sender vi dem med posten sammen med et brev der indeholder guidelines.

Booking

Kontakt os her

E-mail
Lone Christoffersen
loneb@tomchristoffersen.dk

Telefon
Tom Christoffersen +4526377210
Lone Christoffersen +4526127210

– eller skriv til os direkte her

  Indhold
   Add a header to begin generating the table of contents

   Ud over muligheden for at leje en af de omtalte boliger, arrangerer vi også rejser til:

   Iran

   Kunst og kulturrejse til Iran

   Libanon

   Kunst og kulturrejse til Libanon

   Læsø

   Kunst og kulturrejse til Læsø

   Tanger og Alexandria

   Kommende rejser til Tanger og Alexandria

   Scroll to Top